MLADEN PEJIĆ – u osvrtu na forumske rasprave o kompaniji InFace Invest Group – I. DIO

Moje ime je Mladen Pejić, živim u Rovinju, inače sam uz mog prijatelja i poslovnog partnera Zorana Lazarevića iz Beograda, suvlasnik kompanije InFace Invest Group LTD.

S obzirom da me je nekoliko članova naše kompanije kontaktiralo kako bi me obavijestili o temi pokrenutoj na ovome forumu osjećam potrebu, zbog naših članova, da se oglasim i objasnim ono što ovim “negativcima“ očigledno nije jasno.

Ne kažem da se radi o negativnim ljudima već se radi o ljudima koji imaju negativan stav o našoj kompaniji iako argumentirano tvrdim da taj stav nije potkrepljen nikakvim činjenicama ni dokazima već se radi o njihovom površnom mišljenju koje su donijeli nakon letimičnog pogleda stranica našega portala ako su i to učinili…

 

…Pa da krenemo u iznošenje činjenca i argumenata….

Kompanija InFace Invest Group LTD je registrirana kao offshore kompanija pod poslovnim brojem 197736 na adresi Global Gateway 8, Rue de la Perla, Providence, Mahe na Sejšelima, u skladu sa svim međunarodnim pravilima i standardima. Uskoro će na stranicama portala biti dostupan cijeli set dokumentacije o registraciji naše kompanije iz koje je vidljivo da smo Zoran i ja osnivači i vlasnici iste kao i svaki drugi papir o kompaniji i otvorenom bankovnom računu naše kompanije na Cipru.
Znam da ćete pitati zašto offshore kompanija?
Pa zato što takve kompanje u matičnoj državi ( u našem slučaju Sejšeli) ne plaćaju porez. Sa druge strane rezidenti tih država ne mogu biti članovi takvih kompanija, što znači da rezidenti Sejšela (kojih ima oko 100.000) ne mogu biti zaposleni u našoj kompaniji niti mogu biti vanjski suradnici kao naši članovi.

Za Vašu informaciju u nastavku imate spisak zemalja u kojima možete legalno otvoriti offshore kompaniju…
Andorra, Anguilla, Antigua and Barbuda, Aruba, Netherlands Antilles, Bahamas, Bahrain, Barbados,Belize, Bermuda, British Virgin Islands, Cayman Islands, Dominica, Gibraltar, Grenada Island, Hong Kong, Isle of Man, Cyprus, Curacao, Liberia, Liechtenstein, Macau, Maldivi, Marshall Islands, Mauritius, Monaco, Republic of Panama, St. Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent and Grenadines, West Samoa, San Marino, Seychelles, Tonga, Trinidad i Tobago, Turks and Caicos Islands, Cape Verde, S.A.D. Delaware, Nevada, Wyoming, United Arab Emirates, Egipat, Philippines, Guatemala, Indonesia, Costa Rica, Malezija, Lebanon, Madeira (Portugal), Malta, Northern Mariana Islands, Myanmar, Nigeria, Singapore, Ireland, Israel, Madagascar, Montserrat, Palau, Luxembourg, Switzerland, Brunei Darussalam, Dubai, Botswana, Uruguay, New Zeland, Danmark, Great Britain, Hungary…

Mogli smo izabrati Veliku Britaniju, Mađarsku, Švicarsku, Irsku, SAD… ali u tom slučaju rezidenti tih država ne bi smjeli biti naši članovi.

Više o offshore kompanijama možete pročitati ovdje:
http://www.offshorekompanije.com/

Ako pitate zašto ne plaćamo porez u npr. Hrvatskoj odakle sam ja ili u Srbiji odakle je Zoran?
Pa iz razloga što smo mi multinacionalna kompanija u kojoj je već danas registrirano oko 5000 ljudi iz 40-ak zemalja svijeta. Osim toga novac koji bi plaćali na ime poreza u našim državama, vraćamo nazad našim članovima kroz dva oblika zarade (prijateljski bonus i bonus preporuke) što nam omogućava da smo kompanija koja najveći postotak novaca koji ulazi kao profit u našu kompaniju vraćamo nazad našim članovima.
Zašto bi bilo kojoj državi plaćali porez (20 % – 25 %) ako postoje navedene države u kojima se legalno u skladu sa svim međunarodnim pravilima i standardima može registrirati kompanija i ne plaćati u tim državama porez.
Za one koji će početi pametovati i moralizirati kako se porez mora plaćati itd. želim Vam napomenuti da mnogi svjetski milioneri/milijarderi, glazbenici, sportaši, političari i mnogi drugi poduzetnici imaju potpuno legalno vlastite offshore kompanije i offshore bankovne račune pa čak i engleska kraljica Elizabeta II.

Pa npr. Offshore kompanija iz američke države Delavare dobilia je koncesiju na izvor pitke vode Cetina na 50 godina, uz blagoslov naše vladujuće elite.

Međutim, naše je tržište internet… mi stvaramo globalnu multinacionalnu kompaniju u kojoj će naši članovi, koji dolaze iz mnogih zemalja cijeloga svijeta dobivenu zaradu u našoj kompaniji uglavnom trošiti u svojim matičnim državama i na taj način plaćati porez svojim državama.

A kada se budete udostojili proučiti poslovanje koje mi nudimo pravnim osobama i naše uvjete koji reguliraju plaćanje poreza u njihovim matičnim državama onda će Vam sve biti jasno. Osmisli smo program koji ugovorom obavezuje pravne osobe kao naše suradnike da od dijela zarade iz toga programa povise plaće svojim radnicima i na te zarade da uredno plaćaju sve potrebne poreze i doprinose.

S obzirom da uskoro pokrećemo naš vlastiti web shop u pripremi je registracija naše kompanije i na Cipru kako bi ušli u poreski sustav Europe što nam je potrebno zbog integracije platnog procesora PayPal i drugih funkcionalsti webshopa.

Ako pitate zašto Cipar… pa iz prostog razloga što nam je tamo porez 12,5%.
Kada bi naši vladajući imali poslovnog sluha i spustili porez na IT sektor 5%, istog trenutka bi registrirali kompaniju ovdje u Hrvatskoj ili Srbiji ili bilo kojoj drugoj državi koja bi nam dala takvu mogućnost.

Osim toga, nakon što registriramo kompaniju na Cipru, otvarat ćemo podružnice u svakoj državi nakon što u toj državi naraste određeni broj naših članova tako da ćemo imati npr. InFace Invest Group HR (podružnica u Hrvatskoj), InFace Invest Group SR (podružnica u Srbiji), InFace Invest Group DE (podružnica u Njemačkoj) itd.

Idemo dalje…
Mi možemo shvatiti vaše sumnje i skeptičnost kada nakon 5 minuta proučavanja naše kompanije počinjete iznositi svoja cijenjena mišljenja koja su uglavnom bazirana na temelju mnogih drugih “sličnih“ sistema i kompanija koje su postojale i neslavno nestale odnosno propale. O takvim se kompanijama i sistemima naveliko pisalo na raznim domaćim i svjetskim stranicama, portalima i forumima uglavnom sa pravom.

I sada se pojavljujete vi anonimusi skrivajući se iza svojih avatara prosipajući “svoja“ mišljenja i tvrdnje o nama koristeći “copy/paste“ argumente drugih koji su pisali o drugim poslovima ili drugim kompanijama.

Nemate pravo pisati o nama laži te nas uspoređivati sa drugim kompanijama ukoliko se niste upoznali sa poslovanjem naše kompanije!
Kompanija InFace Invest Group svoje je poslovanje započela prvim projektom – franšiznim poslovnim konceptom SFT21. U tijeku je izrada stranica naše društvene mreže i webshopa nakon čega krećemo sa pokretanjem vlastitog blockchaina i kripto valute te nekoliko drugih investicijskih projekata…

Što je franšiza ne bi Vam sada objašnjavao s obziom da o tome imate jako puno informacija na internetu.

Međutim, nastojati ću Vam pojasniti što mi franšiziramo našim članovima…

Nastavak u II dijelu